RIDSKOLAN

Så här funkar det på YRK

Vid förhinder/sjukdom avboka din lektion med sms till ridklubbens tfn 070-383 77 62.

Lektionsgrupperna (nybörjare, junior, specialgrupper) har 3 st nivåer Alltså ex nybörjarna är först på nivå 1, går vidare till 2 och sen 3, för att därefter byta till junior 1. Avboka senast kl.15.00 samma dag!

 

Måndag

Ridinstruktör Isabelle Andersson

kl.17.00 nybörjargrupp 

kl.18.00 juniorgrupp 

kl.19.00 Tisdagar

 Hoppspecial - Se inbjudan 


 Onsdag

Ridinstruktör Isabelle Andersson

kl.17.00 

kl.18.00 juniorgrupp 

kl.19.00 juniorgrupp 


 

Torsdag

Ridinstruktör Isabelle Andersson

Kl.17.00

Ridinstruktör Carina Svensson

kl.18.00 dressyrspecial 2

kl.19.00 dressyrspecial 3


 Söndag 

Ridinstruktör Isabelle Andersson

kl.14.00 nybörjargrupp 

kl.16.00 nybörjargrupp 

kl.17.00 nybörjargrupp 

kl.18.00 juniorgrupp 

 

 

Lektionspriser:

 Nybörjare 155kr, junior 165kr, senior 185kr, dressyr- och hoppspecial junior 175kr senior 195kr, Ydre special junior 110kr, senior 140kr.

Nya elever samt elever som vill prova Ydre special får rida 4 ggr utan uppsägningstid, därefter gäller 4 ggr uppsägningstid under läsåret.

Terminerna är från mitten av augusti till mitten av juni, med kort uppehåll vid jul och nyår.

 

Har du ridit ett tag och vill lära dig mer? Då kan du pröva Ydre special - rid en lektion till varje vecka med rabatterat pris, barn/juniorer 120 kr/g och seniorer 130 kr/g. Anmäl intresse via  e-post eller till ridklubbens tfn så återkommer vi med förslag på vilken grupp som kan passa just dig.

Privatlektion på ridskolehäst:

Eleven kan själv göra iordning hästen före/efter. Kan eleven ej det bokas längre lektionstid och skötsel ingår.

235 kr 30 min 1 pers

345 kr 45 min 1 pers

445 kr 60 min 1 pers

Om två pers delar:

30 min 185 kr/pers

45 min 295 kr/pers

60 min 345 kr/pers


 

Vill du börja rida eller boka privatlektion? Tveka inte att kontakta oss!

Kontorsdagar månd-torsd samt söndagar tel.070-3837762

Mail: ydreridklubb@gmail.om

Bankgiro: 5782-7347

Orgnr.822001-2655

 

Är du redan medlem? Då kommer medlemsavgiften på faktura under början av året.

Ydre Ridklubb

GEMENSKAP & HÄSTAR

En kväll i stallet

Bilen parkeras på stallplan, cyklar/mopeder ställer vi på den avlånga gräsplätten vid den röda längan. Sedan går du in i stallet & till vänster finns anslagstavlor där på whiteboarden står det vilken häst du ska rida & vad ni kommer träna på under lektionen. Sedan går du in i sadelkammaren som är precis bakom anslagstavlorna. Här inne hittar du borstar, sadel & träns till din häst, namnet står tydligt. Det fina med YRK är att vi även lånar ut hjälm, säkerhetsväst, skor & spö om du inte äger egen utrustning. Så prova ut det som passar dig & har du funderingar kring detta så fråga gärna. Sedan går du till din häst box, du binder upp hästen med ett grimskaft(säkerhetsknut) & börjar borsta, rykta & kratsa hovarna. Tränsa & sadla. Känner du dig osäker så ta hjälp av ridläraren eller en stallkompis!

Sedan går ni ner tillsammans till ridhuset eller paddocken (utebanan) & ridläraren guidar dig genom en härlig lektion. Tänk på att alltid hålla avstånd till de andra hästarna, detta gäller både när du leder eller rider din häst.

När lektionen är slut kanske någon annan ska ta över din häst eller så får du ta upp den & göra iordning den i stallet. Du tvättar bettet & putsar tränset. Hänger tillbaka allt & lämnar ev. lånekläder. Gå gärna ner & titta på fler lektioner man lär sig mycket av att stå vid sidan av! Dessutom så är snacket med stallkompisarna en stor del av varför det är så roligt att rida & vara en del av en verksamhet.


Kanske känner du en lust till att hjälpa till eller ingå i en arbetsgrupp. I ideella föreningar finns alltid massor som behöver göras så varför inte välja något som passar dig. Baka, stå i cafet, byggprojekt, hästhantering, tävlingsfunktionär osv. Vi har ofta väldigt kul samtidigt som man känner att man kan bidra till att vår fina ridklubb hålls levande. Tveka inte att höra av dig om du vill bidra med arbetsglädje!           


Stallet är öppet för alla

Även om du själv inte rider lektion så är du alltid hjärligt välkommen till Ydre Ridklubb. På vår fina läktare sitter du säkert & vid kallare väder får man även låna både sittdyna & filt. Vårt cafe som även den är belägen på läktaren är uppvärmningsbar & ibland passar vi på att sälja fika.  Tiderna för ordinarie lektioner ser du här ovan men vi har även privatlektioner med gäst-tränare samt specialkurser, de är ofta riktigt intressanta att titta på! Dessutom arrangerar vi julshower, tävlingar & jippon!

Vi är en klubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet - vi jobbar alltid med säkerheten i fokus och samarbetar med SISU. Vi erbjuder goda möjligheter till varierad ridskoleridning/egen träning på olika nivåer:


Läs mer om vår värdegrund och mål: Ydre Ridklubbs riktlinjer

Har du tankar eller funderingar kring detta så går det givetvis bra att maila ydreridklubb@gmail.com


Ydre Ridklubb, Bulsjö Ridhuset, 57062 Ydre

Tel.070-3837762